Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Seyhan’dan YKS öğrencilerine destek eğitimi

Seyhan’dan YKS öğrencilerine destek eğitimi

Seyhan’dan YKS öğrencilerine destek eğitimi

Seyhan Belediyesi, Seyhan Kent Konseyi’nin de katkisiyla COVID-19 salgini önlemleri kapsaminda okullarin egitime ara vermesi ve kurs merkezlerinin de geçici olarak kapatilmasiyla YKS’ye hazirlanmada sikinti yasayan ögrencilere ücretsiz online egitim hizmeti veriyor.

 

Seyhan Belediyesi,  YKS Kurs Merkezi’nde üniversite girmek için sinava hazirlanan ögrencilere ücretsiz egitim ve hazirlik kitabi hizmeti veriyordu. Ancak Coronavirüs (COVID-19) salgininin ardindan okullar ve özel kurs merkezleri gibi Seyhan Belediyesi Kurs Merkezi de ögrencilerin sagligi düsünülerek geçici olarak kapatilmisti. Yüksek Ögretim Kurumlari sinavi (YKS) tarihi önce Temmuz ayina ardindan  27 - 28 Haziran tarihine alinmisti.

 

SINAV TARIHI 1 AY GERI ALININCA ÖGRENCILER PANIKLEDI

Sinav tarihinin yaklasik 1 ay geri alinmasiyla salgin nedeniyle okullarindan uzak kalan, sokaga çikma yasagi nedeniyle de evinden çikamayan Üniversiteye hazirlanan ögrenciler büyük sikinti yasadi. Aileler de çocuklari gibi paniklerken Seyhan Belediyesi, YKS ögrencileri için sokaga çikmadan evlerinden ders çalismalarina olanak saglayacak “Seyhan Online Egitim Platformu”nu kurdu.  Sanal ortamda egitim sistemiyle ögrenciler evlerinden hiç çikmadan Seyhan.bel.tr’den “Seyhan Online Egitim Platformu” modülüne tiklayarak sifre alabilecek ve hemen egitimini sürdürebilecek.

 

SANAL KURSLA ÖGRENCILERE DESTEK EGITIMI

Seyhan Kent Konseyi’nin katkilari ve Açi yayinlarinin isbirliginde gerçeklestirilen egitimlerin fikri hür vicdani hür nesiller yetismesine katki sunacagina inandigini belirten Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, “Salginda sokaga çikma yasagi nedeniyle çocuklarimiz sinavlara kisa süre kala egitimlerinden geri kaliyordu. Isbirligi ile kurdugumuz “sanal egitim sistemi”yle çocuklarimizin egitimine sanal kursla destek verecegiz. Bu isbirligi için paydaslarimiza tesekkür ediyor, YKS’ye girecek ögrencilerimize simdiden basarilar diliyorum”

ÖGRENCILERE MORAL VERDIK VE DESTEK EGITIMI SUNDUK

Seyhan Kent Konseyi Baskani Erkan Karakaya ise ögrencilerin geleceginde önemli yer tutacak olan YKS öncesi salgin nedeniyle egitime ulasmada sikintilar yasadigini animsatti. Karakaya “Sinavin  1 ay geri alinmasi büyük panige neden oldu. Moraller bozuldu. Yaptigimiz girisimler sonucu hem çocuklarimiza moral vermek hem de ögrencilerimize “Destek Egitimi” sunabilmek için isbirligi ile sanal egitimi hayata geçirdik. Ögrenciler uzman egitimciler tarafindan hazirlanan ders programina göre sinava hazirlanabilecekler. Katkilari ve bizi tesvik edici durusu nedeniyle Baskanimiza ve Açi yayinlari Bölge Müdürüne çok tesekkür ediyorum”

“Seyhan Online Egitim Platformu” ile destekleme egitimi almak isteyen YKS ögrencileri Seyhan.bel.tr adresinden ilgili modülü tiklayarak veya Seyhan Kurs Merkezi’nin 0 534 624 6715’nolu telefonunu arayarak modülü kullanmak için gerekli sifreyi alabilecek.



  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı